Wanneer?

De eerstkomende cursus staat nog niet vast; de pandemie maakt dat voorlopig onmogelijk. Als het weer kan en mag, dan is het telkens op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Locatie: Op Eigen Wieken, Valkenpad 5, Leiden
--> Info en aanmelden.

Een groepje van minimaal 4 personen kan ook zelf een voorstel doen voor datum, tijd en plaats. Dat kan ook bij iemand thuis zijn.

Kosten en info

Een cursus kost € 45, voor drie sessies van elk 2 uur. Dat is inclusief een zeer informatief cursusboek, waarin je alles rustig nog eens kunt nakijken.

Meer informatie en opgeven kan per email.

Voor wie?

We hebben cursussen voor beginners, voor gevorderden en voor senioren. Ze worden gegeven in Leiden en omgeving.
Vereist is de beschikking over een eigen Apple iPad.

ipad stamp

Welke iPad heb ik nodig?
Het is belangrijk om allemaal met dezelfde versie van besturingssystem iOS te werken (anders raakt de aandacht te versnipperd over oudere versies van iOS waarmee vaak minder mogelijk is). We gaan daarom uit van iPad 5 (uit 2017) en hoger, iPad Mini 4 (2015) of jonger, of een iPad Pro uit 2015 of later. De jongste versie van besturingssteem iOS of iPadOS is nu 15.x.
Is deze cursus wel wat voor mij, ik kan al heel veel op m’n iPad.
Mooi zo! Wees dan welkom. Onze Beginners-cursus is bedoeld voor iedereen die al redelijk de weg weet op een iPad, maar graag leert wat er allemaal nog méer kan aan handige, nuttige en leuke dingen. Maar een apart clubje met 'absolute beginners' kan natuurlijk ook.
Gaat er geen tijd verloren met dingen die alle groepsleden al weten?
Zeker niet. Als (bijna) alle groepsleden een onderdeel al kennen, slaan we dat over en gaan snel verder.
Als ik nou iets wil weten over een onderwerp dat niet aan de orde komt in de cursus?
Kom maar op met die vraag. Veel komt al aan de orde, maar we staan altijd open voor nieuwe vragen.
Is het handig of verplicht om hier een boek bij te kopen?
Nee, dat hoeft niet. U krijgt lesmateriaal van ons. Dat is losbladig en geprint, zodat we altijd actueel zijn. We zouden ook een mooi boek kunnen maken en dat laten drukken, maar voor je het weet is dat alweer achterhaald - en nog een stuk duurder ook.
Kan dit ook met een iPad van Samsung?
Nee. Samsung maakt wel tablets, maar dat zijn geen iPads. We werken alleen met iPad van Apple. Op een tablet van een ander merk werkt alles weer anders.
Kan het niet goedkoper?
Misschien wel, maar wat krijg je daarvoor? Het kan goedkoper als we werken met grotere groepen – maar dat gaat ten kosten van de persoonlijke aandacht. Het lesmateriaal een jaar lang niet aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen is ook lekker goedkoop, maar zo werken wij niet.

Deze website gebruikt uitsluitend functionele cookies; wij volgen of spammen u niet.